Ο Θοδωρής Δημητρίου έχει σπουδάσει κλασσικό τραγούδι και είναι τραγουδιστής, στιχουργός, συνθέτης και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

Theodoros Dimitriou is a classical trained singer and the lead singer, lyricist, songwriter and founding member of the Greek post-punk, dark-rock band LEFKI SYMPHONIA.

Πρόσφατα άρθρα / Latest articles

Ο Φώντας Τρούσας γράφει στο Δισκορυχείον του για την επανέκδοση του δίσκου ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

Οι στίχοι και οι ερμηνείες του Θοδωρή Δημητρίου

Οι στίχοι, όπως και οι ερμηνείες του Θοδωρή Δημητρίου (ενός από τους κορυφαίους τραγουδιστές στο χώρο του ελληνικού ροκ, σε όλες τις εποχές και ανεξαρτήτως στυλ) δεν παύει να φέρνουν στη μνήμη όλα εκείνα που είχαν προηγηθεί. Η φωνή μπορεί να «κάθεται», τώρα, πάνω σε πιο αδυσώπητα vibes, αλλά δεν παύει να είναι το ίδιο…

Περισσότερα
Ο Θοδωρής Δημητρίου στην Popaganda

Ο Θοδωρής Δημητρίου στην Popaganda

«Είναι σημαντικό να γράφεις μουσική, θέλοντας κυρίως να προσφέρεις κάτι αληθινό, πρωτότυπο και προσωπικό». Λίγες ώρες πριν παρουσιάσουν το νέο τους άλμπουμ «Σαν τον ήλιο», στο Loulou Is Present της οδού Πειραιώς, ο Θοδωρής Δημητρίου, τραγουδιστής του συγκροτήματος, γεμίζει τις λέξεις του με εικόνες και εμείς κρατάμε σημειώσεις.

Περισσότερα
Ο Θοδωρής Δημητρίου στο Αθηνόραμα

Ο Θοδωρής Δημητρίου στο Αθηνόραμα

“Το ενδιαφέρον μου είναι τα πρωταρχικά συναισθήματα και οι εικόνες που γεννιούνται από στίχους και μουσική να συνεχίζουν να ταξιδεύουν” Λίγο πριν την παρουσίαση του «Σαν τον Ήλιο» ο τραγουδιστής της ιστορικής μπάντας μας μιλάει για την ιστορία, την επανένωση και τον επόμενο δίσκο που ετοιμάζουν.

Περισσότερα